En del af klubfællesskabet - Holdkasse - Åben-hal - Sæsonoptakt - Julekalendere - Oplevelsestur - Minivolleyball-filosofi  - flere links
Minivolley-idéer
- som også kan bruges hos de lidt større

Flg. idéer vedr. minivolley fortalte deltagerne om ved seminaret i Hjerm 11.08.01.

1. Claus fra Hjerm
fortalte at minierne i Hjerm har fået opgaver i forbindelse med NM, hvor de tørrer svedpletter op på halgulvet. Vi kunne se, at spillerne gik op i det og mærkede, at de var en vigtig del af arrangementet. Faktisk var de mere på banen end mange af spillerne (minivolleyseminaret blev afholdt samtidig med NM for dameungdom i Hjerm).
Idéen kan naturligvis overføres til mange andre opgaver i klubben. Minierne vil gerne være en del af fællesskabet - og seniorspillerne må gerne lære miniernes navne!
2. Claus fortalte også, at minierne i Hjerm ligesom klubbens øvrige hold, har fået en holdkasse. Klubben har fra start lagt 500 kr. i kassen og holdet kan tjene flere penge til kassen ved fx. at sælge lodsedler og julekalendere. Pengene er holdets og kan bruges efter holdets beslutning. En fremragende idé, som giver spillerne en form for ledertræning, der kan blive guld værd på langt sigt.

3. Linda fra Holstebro
fortalte om et tiltag som klubben sammen med flere andre klubber har sat igang med støtte fra kommunen. Det drejer sig om "Åben hal-arrangementer". Der er fire typer:

Klubben er aktivt med til at præsentere volleyball for de børn/unge der kommer til arrangementerne, og håber det kan flytte "skolespillere" til at blive "halspillere".

4. Claus fra Bedsted
gav et par eksempler på arrangementer som Bedsted-minierne deltager i:

5. Minierne i Skjern fortalte Tonny om.
De starter sæsonen med en oplevelsestur med overnatning ude.

6. Kjeld Bitsch, SKF, fortalte om sin filosofi med minivolleyball.
Hermed et resumé af Kjels minivolley-filosofi:
Processen er vigtigere end resultatet.
Det er vigtigt at tage udgangspunkt i hver enkelt spiller.
Det skal ikke være sjovt at spille volleyball - der er sjovt.
Man skal gøre sig klart, hvad spillerne skal lære. Hvad er vigtigt? Fx. er det vigtigt at spillerne lærer spillets rytme (modtagning-hævning-angreb).
Træningen skal være spændende og sjov. KBs erfaring er, at springserver, overhåndsserver og smash er det minispillerne synes er sjovest. Så selv om de nuværende regler ikke ligefrem lægger op til at benytte disse elementer, så skal spillerne alligevel have lov at træne det.
Øvelseseksempel: En bom trækkes ned, så den sidder i 3-4 m. højde. Spillerne skal serve en overhåndsserv over bommen fra fx. 4 m afstand. Lykkes det går man et skridt tilbage til næste forsøg og mislykkes det, går man et skridt frem til startlinien igen. Hvor langt kan man komme tilbage - helt til bagvæggen?
Når der skal øves fingerslag og baggerslag sker det på bedste vis ved at spille 1 mod 1 og 2 mod 2.
Det er vigtigt at stille fysiske krav til minierne. Det skal ikke være pusse-nusse-legestue. De skal svede efter træningen og øvelser til styrkelse af mave og ryg samt masser af løb giver en god effekt - og en træning hvor spillerne kan mærke, at de træner.
Spillernes motorik, boldbasis, balance osv. skal konstant udvikles med nye udfordringer. Drible, kaste, gribe osv. hører i høj grad hjemme i minitræningen. Her anbefales de opvarmningsøvelser Rita Buikema viste under sit besøg i fjor.
Det er vigtigt at forklare tingene og motivere spillerne.
Kjeld forsikrede at piger skam også kan lide at klappe til bolden.

Kjeld fremhævede til slut nogle få øvelser, som man kan komme langt med som minitræner:Links
Ældre artikler på denne hjemmeside rummer også en række gode idéer: