12.-14. marts 2002 i Dronninglund:
Vestjysk opvisning ved skole-DM
Ikast vandt knebent over Bedsted i drengefinalen

Det danske mesterskab for skolehold blev en regulær opvisning af de to vestjyske hold fra Bedsted Skole og Ikast Vestre Skole.
De to hold var i hver sin pulje. Der var 7 hold i hver pulje og de to VVBK-repræsentanter sluttede begge som vindere i deres pulje uden at afgive et eneste sæt i de i alt 12 kampe.

I semifinalen fortsatte det, da Bedsted vandt 2-0 over Holeby og Ikast vandt 2-0 over Roskilde.
Dermed stod de to vestjyske hold overfor hinanden i kampen om 1. pladsen. Bedsted mente Ikast var favorit, idet Ikastholdet er rent 9. kl., mens Bedsted er blandet 8.-9. kl., så der er både drenge og HJ på holdet. Men der var nu ikke tale om, at Bedsted havde opgivet på forhånd!

Finalen blev ifølge nogle af de rutinerede lærere, en af de bedste i mange år. Der blev spillet på kampbane, der var divisionsdommere og før kampen var der line-up og præsentation overfor de ca. 300 tilskuere.
Efter en jævnbyrdig start kom Ikast lidt foran, men efter en timeout vendte Bedsted kampen og vandt første sæt 25-18 med god støtte fra tilskuerpladserne, hvor Bedsteds piger råbte godt igennem. I andet sæt var der igen jævnbyrdighed i starten, men Ikast trak fra mod slutningen og vandt 25-17.
I det tredie og afgørende sæt fulgtes holdene tæt hele vejen og Bedsted fik første matchbold ved 14-13. Ikast vandt dog den bold og også de næste to og dermed sættet med 16-14. Det var Ikast selvfølgelig glade for. Bedsted tog nederlaget med fatning og kunne da også være indsatsen bekendt. Mange lærere fra de øvrige skoler kom efter kampen og fortalte, at de og deres elever havde fået en stor oplevelse ved at se denne kamp. Mange havde aldrig set så godt volleyball før. Det må vist tages som en ros til begge hold.

Set med VVBK-øjne er det en bekræftelse på at Grand Prix-systemet er godt, fordi de bedste hold mødes i hver eneste turneringsrunde og Bedsted og Ikast står jo overfor hinanden i både drenge- og HJ-rækken hver gang de spiller kamp.

I pigerækken var der ingen VVBK-hold i semifinalen. Bedsted var dog meget tæt på med fire 2-0 sejre og to nederlag begge på 2-1. I den ene af disse havde Bedstedpigerne matchbold og troede de havde vundet, da der lidt overraskende - og sent - blev dømt for ført bold mod Bedsted. Derefter tabte Bedstedpigerne koncentrationen og dermed kampen. Modstanderen i den kamp, Bogø Kostskole, ville være slået ud, hvis Bedsted havde vundet. De to hold fra Bedsteds pulje, Bogø og Dalumskolen vandt semifinalerne og i finalen vandt Bogø 2-1 over Dalum. Bedsteds piger går alle i 8. klasse og kan dermed være med igen næste år - det ser de helt sikkert frem til! Bedsted blev nr. 5 efter i den sidste kamp at slå Ringkøbing Amts repræsentanter på pigesiden, Ulfborg Skole, der altså opnåede en flot 6. plads. Mon ikke snart de starter en volleyballklub i Ulfborg? Spillerne er der åbenbart.


Flotte rammer om finalen

Ikastholdet bestod af Kristoffer Egebjerg, Casper Mejlholm, Steffen Klitgaard, Bjørn Petersen,
Torben Kjærsgaard, Kenny Petersen, Esben Weibel, Martin Overby og Lasse Pedersen.

Ikast glæder sig over sejren - Bedsted er lidt ærgerlige.
Havde trods alt matchbold kort forinden.

Der er flere billeder på www.skoleidraet.dk og på www.ikast-komm.dk/vestre